PERMANENT MAKE-UP

NATURLIGT . START FRESH

Microblading 3D

Microblading, även kallat 3D bryn eller mikrobladsteknik, är den senaste metoden för kosmetisk tatuering. Tekniken går ut på att man sätter in tunna blad av pigment i överhuden. Linjerna blir tydligare och skarpare än vid traditionell tatuering och man får ett utseende som liknar riktiga strån. Tekniken är semi-permanent och håller 1-3 år. Man bör göra en touch up en gång om året för att form och färgstyrka ska bevaras.

Vi anpassar pigmenten i tatueringen till din naturliga ögonbrynsfärg för ett naturligt men samtidigt fylligt och felfritt resultat. Till en början ser ögonbrynen mörkare ut eftersom de bleks markant under den två veckor långa läkningsprocessen.


Före besöket:

 • Undvik omega 3 och värktabletter (förutom alvedon och panodil) veckan innan behandling.
 • Man måste ha fyllt 18 år för att göra 3D bryn.
 • Vi behandlar framförallt friska personer. Om du har någon sjukdom, stäm av med kliniken före tidbokning. Microblading är inte lämplig om du är gravid eller ammar.
 • Om du har en gammal tatuering måste du komma på konsultation innan vi bokar 3D bryn så att vi ser att det går att få ett bra resultat.
 • Pigmentfärgen: ibland kan pigmentfärgen läka till gråa nyanser, det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc.

 

Så här går det till:

 • Konsultation där vi går igenom dina önskemål och förutsättningar
 • Digital uträkning av symmetri, plåtning och avbildning
 • Preliminär skiss för att få en bild av hur resultatet kommer att bli. Det är viktigt att du är helt nöjd med skissen.
 • Reflektionstest (anpassning av pigmentfärg till din hud- och hårfärg)
 • Själva microbladningen är nästan helt smärtfri och medför nästan ingen svullnad. En lättare rodnad på huden kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 30 minuter.
 • Hela processen tar cirka 2 timmar.

 

Efter besöket:

 • Under det första dygnet efter behandlingen så är det viktigt att tvätta ögonbrynstatueringen med ljummet vatten varannan timme. Genom att tvätta ögonbrynen så förhindrar du att det bildas en tjock skorpa. Ju mer skorpa, desto sämre läkning. Vänta minst 7 dagar med att använda smink på det behandlade området.
 • Undvik till varje pris att klia ögonbrynen efter behandlingen. Du riskerar att klia bort pigment samtidigt som du ökar infektionsrisken.
 • Skydda tatueringen genom att försiktigt smörja in den med vaselin med vitamin A och E eller vindruvsolja två gånger om dagen.
 • Undvik träning och andra aktiviteter där du kommer att svettas under den första veckan efter behandlingen. Saltet i din svett ökar infektionsrisken och kan medföra att färgpigmenten läker ljusare än förväntat.
 • Bada inte bastu eller pool.
 • Sola inte i solarium på minst en månad. Därefter är det viktigt att fortsätta använda solkräm eftersom UV-stålningen kan bleka tatueringen med upp till 50 %. Undvik direkt solljus.Cirka 8 veckor efter behandlingen bokar vi ett kostnadsfritt kontrollbesök och utför en korrigering om det behövs. Korrigeringen innebär en återbehandling av blad som kan ha bleknat mer än förväntat.

 

EYELINER

Permanent makeup eyeliner görs med maskin och utförs lite olika beroende på önskat resultat. Antingen en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen, eller något tjockare eyeliner med vinge för en mer markant eyeliner.
Hållbarheten för pigmenteringen är ca 3-5 år. Påfyllning av färgen brukar behöva göras mellan 2-3 år efter.


PERMANENT MAKEUP – LÄPPAR

Har du ojämn läppkant eller dåligt med färg i läpparna? Då kan pigmentering för läppar vara en behandling för dig.

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Antingen med en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar, beroende på vilken behandling du väljer. Hållbarheten för en läpptatuering är ca 3-5 år. Påfyllning för att bibehålla färgen brukar behöva ske 2-3 år efter behandling.

Gå med i vårt nyhetsbrev för erbjudande och senaste nytt!

Get Free Email Updates!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.